Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Softbank bromsar in investeringar efter kollaps för innehaven - FT

Japanska techjätten Softbanks vd Masayoshi Son vill att bolaget bromsar in sina investeringar. Det uppgav han i ett möte nyligen med sina toppchefer, enligt källor till Financial Times.

Bakgrunden är kollapsen i värderingarna för Softbanks kinesiska innehav listade utomlands. Detta beror på det ökade regulatoriska trycket från Peking. En källa uppgav att man inte tror på en återhämtning i värderingarna i närtid.

Softbanks innehav har fallit mer än 40 procent under det senaste året. Bara under det första kvartalet i år har nedskrivningarna uppgått till cirka 20 miljarder dollar, enligt uppgift. Denna siffra låg tidigare på 30 miljarder dollar men har krympt tack vare att aktierna studsat tillbaka på senare tid.

Enligt en av tidningens källor siktar Softbank på att få in kapital och överväger vilka tillgångar som kan säljas av.

Softbank har avböjt att kommentera.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt