Nyhet

Softbank

Softbank och Arm nära att få kontroll över kinesiskt joint venture - BN

Japanska Softbank och dess dotterbolag Arm är nära att återfå kontrollen över Arms kinesiska samriskbolag, uppger källor till Bloomberg News.

Arm China leds idag av Allen Wu, som sparkades 2020 men har vägrat att lämna bolaget. Han är involverad i den dagliga verksamhet genom att han fortsatt bland annat sitter på bolagets registreringsdokument.

För att bli kvitt Wu har Softbank och Arm därför vänt sig till myndigheterna om att få en ny representant för bolaget listad som formell företrädare. Därutöver väntas bolaget också få en ny stämpel, något som bara väntas ta några dagar enligt källorna.

Softbank planerade tidigare att låta Arm, som designar chip, att slås ihop med amerikanska Nvidia. Affären blev dock stoppad av regulatorer. När Arm återfått kontrollen över Arm China kommer man låta merparten av ägandet gå över till Softbank, samtidigt som man nöjer sig med mindre än 20 procent av verksamheten. Det kommer göra den kinesiska enheten till ett intressebolag till Arm i redovisningen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt