Nyhet

Softbank

Softbank vill ta 'margin loan' i miljardklassen i samband med Arms notering - BN

Japanska Softbank har bett banker att tillhandahålla ett så kallat ”margin loan”, där man lånar med värdet på aktier som säkerhet, på 8 miljarder dollar kopplat till noteringen av brittiska chipbolaget Arm. Det uppger källor till Bloomberg News.

Softbank vill sätta Arm på börsen efter att samgåendet med Nvidia uteblivit på motstånd från regulatorer. Enligt uppgift vill Softbanks vd Masayoshi Son se Arm, som är ett brittiskt bolag, sättas på börsen i USA framför London. Detta eftersom han tror sig kunna få en högre värdering på andra sidan av Atlanten.

Enligt uppgift planerar bankerna att bjuda ut Arm till en värdering av 50 miljarder dollar. Det är över de 25-35 miljarder dollar som bolaget är värt baserat på befintliga branschvärderingar och tidiga uppskattningar från analytikerna. Affären med Nvidia var på 40 miljarder dollar men steg till över 60 miljarder dollar tack vare att Nvidias aktier ökade.

Både Softbank och Arm har avböjt att kommentera.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt