Nyhet

Softbanks Vision Fund laggar börsen fem år efter lanseringen - WSJ

Japanska konglomeratet Softbanks Vision Fund, som startades för fem år sedan med 100 miljarder dollar i kassan, har underpresterat index kraftigt. Det visar en kartläggning från Wall Street Journal.

Fonden har drabbats hårt av nedgången i teknikaktier, och vid utgången av 2021 hade fonden endast avkastat 40 procent de senaste 4,5 åren. Under samma period avkastade S&P 500-index 72 procent medan tekniktunga Nasdaq nästan fördubblats.

Bland fondens riktigt dåliga investeringar finns Didi Global, där den initiala investeringen på 12 miljarder dollar nu endast är värd 1,7 miljarder.

De noterade aktier som utgör en stor del av Vision Fund har dessutom mer än halverats sedan årsskiftet. Det innebär en förlust på över 25 miljarder dollar ifall Softbank inte har gjort några förändringar, enligt WSJ.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Softbank

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Softbank

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt