Spac-boomen nu ett minne blott på grund av marknadsnedgången - CBNC
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Spac-boomen nu ett minne blott på grund av marknadsnedgången - CBNC

Spac-boomen

Spac-boomen har avtagit sedan inte ett enda förvärvsföretag för specialändamål noterades i juli på grund av marknadsnedgången. Det skriver CNBC.

Spac-investerare har vänt ryggen åt spekulativa tillväxtaktier efter att många av dessa bolag misslyckats med att uppnå resultat. Samtidigt har tillsynsmyndigheter börjat undersöka spac-affärer efter att så många som 600 bolag skapades under 2020 och 2021 med det syftet.

“Jag tror att det var en upplevelse en gång i livet precis som under internetbubblan. För ett år sedan betalade hela marknaden för mycket och nu har vi en återställning. Att ge en värdering på 500 miljoner dollar på ett nollintäktsföretag, de dagarna är förbi", säger Jay Ritter, finansprofessor vid University of Florida.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.