Sporthandeln minskade 0,4 procent under fjärde kvartalet - Sportindex
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sporthandeln minskade 0,4 procent under fjärde kvartalet - Sportindex

Sporthandeln

Den totala försäljningen inom sporthandeln minskade med 0,4 procent under fjärde kvartalet. Därmed har handeln nu minskat åtta kvartal i rad, visar branschorganisationen Svenskt Sportforums Sportindex som är framtaget i samarbete med HUI.

Kvartalet inleddes starkt med en ökning på 10,8 procent i oktober. Detta kopplas till att höstsäsongen äntligen tog fart i samband med det kalla och snöiga vädret som drog in över Sverige. Däremot ledde en svag försäljning under november och december till att totalsiffran blev negativ för kvartalet.

Det som sålde bra under perioden var längdskidor (26,3 procent) och alpint med en uppgång på 5,4 procent.

“Att intresset för skidåkning är stort i landet har tydligt bekräftats via de stora besökstalen i vår fjällvärld samt de fulla längdspåren i hela landet. Att en tydlig tillväxt i handeln sker är ju helt naturligt i och med den tidiga och fina vintern. Förhoppningen är nu att den håller i sig och blir lång och om så kan vi nog förvänta oss en säsong med riktigt goda tal”, säger Göran Nilsson, vd på Sportmarket.

E-handelns försäljning backade 5,2 procent, och sänkte därmed totalsiffran givet att butikerna hade en positiv försäljning på 0,6 procent under kvartalet. E-handelns andel av den totala försäljningen var 17 procent.

Sett till helåret 2023 kom försäljningen att minska 1,1 procent, vilket är en förbättring jämfört med tappet på 5,8 procent året innan.

https://www.mynewsdesk.com/se/hui-research/pressreleases/sporthandelns-foersaeljning-minskade-med-04-procent-under-fjaerde-kvartalet-enligt-sportindex-3299376

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Boozt

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt