Nyhet

SSAB

SSAB ska leverera fossilfritt stål till Norsk Stål

Stålbolaget SSAB har ingått avtal om att förse norska ståldistributören Norsk Stål med fossilfritt stål med start 2026. Det framgår av ett pressmeddelande.

I och med avtalet blir Norsk Stål den första externa distributören av SSAB:s fossilfria stål på den norska marknaden.

"Vi ser fram emot att lägga till den här produkten till vår Miljømetallportfölj och erbjuda våra kunder samma höga kvalitet som tidigare, men med en ännu starkare hållbarhetsprofil", säger Helge Runer, vd för Norsk Stål AS.

Miljømetall är en samling produkter inom Norsk Ståls portfölj som har ett minskat koldioxidavtryck på minst 50 procent.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SSAB

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SSAB

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt