Nyhet

Ståljätten

Ståljätten Posco ska investera 14 miljarder dollar för att dra ned på sitt klimatavtryck

Sydkoreanska ståljätten Posco ska investera 20 biljarder won, motsvarande 14 miljarder dollar, i ny teknik för att dra ned på sina klimatavtryck. Det rapporterar Nikkei Asia.

Pengarna ska investeras i två nya elektriska ugnar som ska ersätta gamla masugnar vid fabrikerna Gwangyang och Pohang. Elektriska ugnar beräknas släppa ut en fjärdedel av koldioxiden som masugnar gör.

Posco har som mål att skära ned på sina koldioxidutsläpp från 78,5 miljoner ton 2021 till 71 miljoner ton vid 2030.

Allt fler bolag i Sydkorea prioriterar att dra ned på koldioxidutsläppen. Landets regering vill att företagen ska dra ned på sina utsläpp med 24 procent vid 2030, jämfört med nivåerna de låg på 2017.

https://asia.nikkei.com/Business/Materials/POSCO-to-invest-14bn-in-low-emissions-steel-production

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt