Starbucks sjösätter flera åtgärder för en turnaround
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Starbucks sjösätter flera åtgärder för en turnaround

Starbucks

Kaféjätten Starbucks sjösätter flera åtgärder som syftar till att kedjan skall kunna genomgå en turnaround till 2024. Omfattande investeringar skall samtidigt leda till ökad vinsttillväxt.

Företaget planerar att investera 2,5-3 miljarder per år fram till 2025. Kaféer och maskiner skall uppgraderas och kundservicen skall förbättras. Vidare siktar man på att få ned sin personalomsättning. Det hela presenterades i samband med ett investerarmöte vid huvudkontoret i Seattle.

Starbucks har utsett sin tidigare vd Howard Schultz till tillförordnad vd. Den nya vd:n Laxman Narasimhan kommer att tillträda den 1 oktober.

"Vi håller på att återuppfinna företaget, men vi återuppfinner inte vad vi gör", sade Schultz vid mötet enligt Wall Street Journal. "Vi uppfinner bara om hur vi gör det."

Starbucks-chefen uppger att företaget brottas med egenskapade problem. Bolaget har bråkat med facken och arbetskraftsbrist har gjort att öppettiderna har fått minskas ned på vissa håll.

Framöver kommer kedjan också att storinvestera i hemmamarknaden. Bland annat kommer 2 000 nya butiker att öppna upp. Genom att modernisera hoppas man också snabbare kunna leverera produkter till kunder. Utbudet som Starbucks erbjuder har gjort verksamheten mer komplex.

Kedjan upprepade också sitt mål om att nå 55 000 butiker till 2023. Det är en upprepning av ett mål från år 2020.

Starbucks sjösätter också ett antal nya finansiella mål för de kommande tre åren. Den jämförbara försäljningen skall växa med 7-9 procent, intäkterna med 10-12 procent och den justerade vinsten per aktie med 15-20 procent. Aktien steg i den amerikanska efterhandeln.

https://investor.starbucks.com/press-releases/financial-releases/press-release-details/2022/Starbucks-Enters-New-Era-of-Growth-Driven-by-an-Unparalleled-Reinvention-Plan/default.aspx

https://www.wsj.com/articles/starbucks-set-to-detail-store-investments-new-cafe-equipment-11663061402

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Starbucks

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Starbucks

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt