Nyhet

Starkt

Starkt resultat för Creades-ägda Inet under 2021, men spår sämre 2022

Datoråterförsäljaren Inet, som ägs av investmentbolaget Creades, ökade omsättningen från 1,2 till 1,5 miljarder kronor och ökade rörelseresultatet till 96 miljoner kronor (59) under 2021. Det skriver Ehandel.se.

"Bolaget har haft en gynnsam marginalutveckling till följd av den utbudsbrist som marknaden upplevt. Bolaget har uppvisat en god förmåga att förvärva produkter på rådande bristmarknad till följd av en välfungerande inköpsapparat, samt goda relationer med leverantörer", framgår det av årsredovisningen.

Dock spår bolaget att såväl tillväxttakten som marginalen kommer att minska under 2022.

"Förväntan är att 2022 kommer att resultera i något lägre nettoomsättning och nettoresultat jämfört med 2021. Vi ser dock fortsatt en stark långsiktig positiv trend i dels ökad e-handel och dels inom gaming och e-sport", skriver bolaget.

Creades äger 69 procent av Inet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Creades

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Creades

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt