Nyhet

Steam

Steam och Yahoo får återigen verka i Indonesien - Epic Games och Origin fortsatt blockerade

Indonesien har nu upphävt sin blockering av webbplatserna Steam och Yahoo, efter att de båda godkänt landets lagar kring övervakning av online-verksamhet. Samtidigt förblir blockeringen av Epic Games och Origin intakt, rapporterar The Verge.

Det var under gårdagen som Games Industry rapporterade om att flera stora webbplatser blivit avstängda i Indonesien, på grund av att de inte registrerat sig för nya rådande licensregler. Enligt Reuters införde landet flera lagar i slutet av 2020 som skulle göra det möjligt för myndigheter att få mer makt att övervaka innehåll på internet.

Aktörer behövde registrera sig senast den 29 juli för att visa att de tar del av de nya direktiven - något flera alltså inte har gjort. Bland de som faktiskt registrerade sig i tid återfinns bland annat jättarna Meta, Amazon och Alphabet.

Samtidigt som bland annat Epic Games och Origin förblir blockerade har Paypal nu tillåtits att verka i landet - dock bara i fem dagar. Detta för att användare ska kunna logga in och återfå sina pengar samt göra betalningar. Bolaget uppges dock vara på väg att godkänna kraven, enligt indonesiska nyhetsbyrån Antara News.

För närvarande finns det inga uppgifter kring om de fortsatt avstängda företagen kommer acceptera kraven eller inte, menar The Verge.

https://www.gamesindustry.biz/indonesia-blocks-valve-epic-games-and-more-for-failing-to-comply-with-new-regulations

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt