Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

StellantisFoto: Shutterstock

Stellantis ska förhandla med italienska regeringen om att öka bilproduktionen

Fordonskoncernen Stellantis ska inleda förhandlingar med den italienska regeringen i december för att fastställa ett brett avtal för landets fordonsindustri, inklusive högre inhemsk produktionskapacitet. Det rapporterar Reuters.

Vd Carlos Tavares och industri- och arbetsmarknadsminister Adolfo Urso meddelade tidigare i år att de arbetar på ett avtal för att öka bolagets årliga produktion i Italien till en miljon fordon, utan att specificera en tidsram.

Företaget har producerat under 700 000 bilar och transportfordon i Italien under både 2021 och 2022. Enligt prognoser kommer produktionen öka något i år.

Förhandlingarna kommer även att fokusera på att förstärka FoU-verksamheten, investera i innovativa fordon, omskolning av anställda och hjälpa tillverkare av fordonsdelar att omvandla sin produktion till nya fordon.

Stellantis underströk att ett bredare avtal beror på en rad åtgärder från den italienska regeringen, inklusive uppskjutning eller slopande av den föreslagna regleringen Euro 7 för fordon som släpper ut föroreningar, försäljningsincitament för elbilar, utveckling av laddningsnätverk och lägre energikostnader.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.