Nyhet

Stockwik förvärvar Hälsobolaget i Uddevalla för nära 30 miljoner kronor

Investmentbolaget Stockwik har ingått avtal om förvärv av Hälsobolaget i Uddevalla som är inriktade på företagshälsovård och privat sjukvård. Prislappen är 29,8 miljoner kronor, varav 19,2 miljoner erläggs kontant, 4,8 miljoner genom en räntefri revers med två års löptid samt 5,8 miljoner kontant såsom preliminär nettokassajustering. Det framgår av ett pressmeddelande.

Säljarna av Hälsobolaget har förbundit sig att köpa aktier i Stockwik för 2,4 miljoner kronor av den kontanta delen av köpeskillingen. Med förvärvet följer en kassa om drygt 7,2 miljoner kronor.

Under den senaste tolvmånadersperioden fram till 31 januari i år uppgick Hälsobolagets nettoomsättning till drygt 30 miljoner kronor. Ebitda-resultatet var knappt 6 miljoner.

”Vi är glada över att idag välkomna Hälsobolaget till Stockwik och segmentet Hälsa. Hälsobolaget är en mycket stark aktör i sin geografiska region och vi ser fram mot att få vara med Hälsobolaget på den fortsatta resan med att främja hälsa och produktiva arbetsplatser tillsammans med Åsa, Anna och övriga medarbetare”, säger Stockwiks vd David Andreasson.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Stockwik Förvaltning

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Stockwik Förvaltning

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt