Storägaren Taptum Finance förvärvar fler aktier i Hubbster (uppdatering)
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Storägaren Taptum Finance förvärvar fler aktier i Hubbster (uppdatering)

Storägaren

(uppdatering från tredje stycket)

Taptum Finance, som är sjätte största ägare i mjukvarubolaget Hubbster, har förvärvat ytterligare 1,53 miljoner aktier i bolaget. Köpeskillingen uppgår till 1,95 kronor per aktie, vilket innebär en affär om nära 3 miljoner kronor kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Hubbster Group är en självklar investering för oss inom Taptum, vi ser en stor potential för tillväxt kommande år och är därmed angelägna om att säkra aktier i företaget. Potentialen i Hubbster Groups erbjudande har ytterligare stärkts sedan notering och vi inom Taptum vill vara en del av deras fortsatta utveckling", uppger ägaren i en kommentar.

Det är EPTI som säljer aktierna. Affären innebär att EPTI totalt sålt aktier för 15 miljoner kronor under kvartalet. Posten i Hubbster motsvarar cirka 8,6 procent av kapitalet.

“Hubbster var ett av de första innehaven i portföljen och har varit i bolagets portfölj sen 2018 och vi är glada över tiden som ägare och kommer fortsätta att bidra med kompetens inom mjukvaruutveckling. Denna affär är ytterligare ett steg i ledet att renodla verksamheten med fokus på växa och förvärva lönsamma bolag inom vårt segment Service. Parallellt avyttrar vi vissa bolag inom segmentet Invest för att få en mer koncentrerad portfölj som vi stöttar med kapital och djupt operationellt stöd” säger Arli Mujkic, vd och grundare av EPTI, i en kommentar.

Hubbster noterades på NGM Nordic SME i mars i år.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hubbster

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Hubbster

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt