Nyhet

Storbolagen

Storbolagen som gått sämst på börsen i år har lockat till sig flest nya ägare - Di

Flera av storbolagen som har gått sämst på börsen i år har lyckats locka till sig flest nya ägare. Det skriver Dagens industri.

SBB är ett av de bolagen som har lyckats locka till sig flest ägare under året med drygt 73 500 nya ägare. Detta trots att bolaget har rasat cirka 72 procent i år, med några stökiga månader bakom sig efter en blankarrapport från Viceroy Reaserch.

”Bolaget har gått igenom mycket med blankarattacken och sedan också det de själva kallade en omarbetning av sin egen kvartalsrapport. Händelser som lett till en liten förtroendekris på både obligations- och aktiemarknaden i stort. Men bland privatspararna är förtroendet för Ilija Batljan intakt”, säger Nordnets sparekonom Frida Bratt.

SSAB har lyckats locka till sig näst flest nya ägare med 54 558 stycken, samtidigt som aktiekursen är cirka 0,2 procent upp år.

Investor har fått 36 482 nya ägare där aktiekursen för Investor B är ned cirka 18 procent i år.

”Tendensen är tydlig. Småspararna köper i bolag som gått extremt dåligt, som de hoppas kommer upp på fötter snart. Det är något vi sett månad för månad”, säger Frida Bratt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt