Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Storskogens

Storskogens vd Daniel Kaplan arrangerar om sitt ägande, pantsätter aktier igen för nytt lån

Förvärvskonglomeratet Storskogens vd Daniel Kaplan har valt att arrangera om sitt aktieägande i bolaget, enligt ett pressmeddelande.

Det handlar om att Kaplan frisläpper 13,75 miljoner B-aktier, som pantsattes vid upptagande av banklån för att förvärva aktier i Storskogen, för att åter pantsättas som säkerhet för ett nytt lån.

Aktierna kommer att placeras i ett helägt bolag till Kaplan, Wombat Investments, och innebär inte att han sålt några aktier i samband med arrangemanget. Därmed är också Kaplans ägande i Storskogen oförändrat.

"Att jag arrangerar om mitt ägande och rullar de befintliga lånen är ett sätt att bibehålla hela mitt ägande, utan att sälja en enda aktie. Att jag från början pantsatte aktierna var för att kunna köpa fler aktier i samband med börsnoteringen. Det var helt drivet av min tilltro till och engagemang för bolaget och dess långsiktiga potential", säger Kaplan.

För att möjliggöra det nyupptagna lånet har Kaplan förvärvat säljoptioner och ställt ut köpoptioner i ett så kallat equity collar-arrangemang. Kaplans ägande av B-aktier i bolaget kan i framtiden komma att minska om sälj- eller köpoptionerna påkallas.

I förra veckan skrev Di att tvångsförsäljningar var nära för en eller flera av grundarna till Storskogen. Aktien har gått mycket svagt på börsen och är ned cirka 88 procent i år.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Storskogen

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Storskogen

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt