Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Strateg:

Strateg: Börserna bottnar först när Fed lättar på penningpolitiken - WSJ

De amerikanska börserna brukar vända upp när Federal Reserve byter fot och påbörjar räntesänkningar. Det uppger strategen Vickie Chang på Goldman Sachs för Wall Street Journal, WSJ.

Strategen hänvisar till historiska mönster. Han har sammanställt data för S&P 500-indexet som daterar till 1950. Det man kan utläsa är att indexet har bottnat 11 av 17 gånger runt den tidpunkt när Fed börjat lätta på penningpolitiken.

Detta innebär att mer nedgångar väntar sett till att amerikanska inflationen ännu inte verkar ha toppat, enligt affärstidningen. S&P 500 är ned 23 procent i år, vilket utgör den värsta starten för börsen sedan 1932 när den stora depressionen härjade.

WSJ lyfter också fram att värderingarna är inte heller låga för bolagen trots årets svaga inledning. P/e-talen ligger för närvarande på 15,4, vilket är bara snäppet lägre än det femtonåriga snittet på 15,7.

https://www.wsj.com/articles/stocks-historically-dont-bottom-out-until-the-fed-eases-11655594823

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt