Strejkerna i Finland slår mot Outokumpus ebitda med 80 miljoner euro
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Strejkerna i Finland slår mot Outokumpus ebitda med 80 miljoner euro

Finländska Outokumpu drabbas hårt av den politiska strejken i Finland. Bolaget räknar med att strejken den fyra veckor långa strejken kommer att slå mot Outokumpus justerade ebitda med cirka 80 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande.

Strejken har pågått i tre veckor och har nu förlängts med ytterligare en vecka, till den 7 april. Den extra veckan väntas innebära en smäll på 15 miljoner euro, och får den totala negativa påverkan för samtliga fyra veckor att uppgå till omkring 80 miljoner euro, cirka 922 miljoner kronor.

"Även under strejken måste vi säkerställa miniminivån av verksamheten för att säkra maskinernas, människornas och miljöns säkerhet. Under den tredje veckan var vi tvungna att åberopa nödarbete för att säkerställa detta. Strejkens fortsättning medför mycket osäkerhet i vår verksamhet, för att inte tala om våra anställda och kunder, och ökar riskerna för skador på utrustning och ytterligare driftstopp eftersom vi inte kan utföra skyddande underhållsarbete under strejken", sade Niklas Wass, chef för affärsområdet Stainless Europe.

Strejken omfattar majoriteten av Outokumpus rostfria stål- och ferrokromverksamhet, samt Torneå hamn. Strejken drabbar även indirekt bolagets verksamhet i andra länder, genom störningar i interna materialflöden både i Europa och Amerika.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Outokumpu

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Outokumpu

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt