Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Sweden

Sweden Buyersclubs nyintroduktion övertecknades, första handelsdag på First North den 20 juni

Sweden Buyersclub, som driver en e-handelsplattform med återkommande medlemsintäkter, meddelar att erbjudandet att teckna aktier i bolaget övertecknades. Handeln på Nasdaq First North Growth Market förväntas inledas den 20 juni. Aktien kommer handlas med kortnamnet BUY. Det framgår av ett pressmeddelande.

Erbjudandet omfattade 2,3 miljoner aktier till teckningskursen 8,70 kronor per aktie, vilket motsvarar 20 miljoner kronor före emissionskostnader på 1,8 miljoner kronor.

Ett konsortium bestående av både befintliga och nya investerare har till samma pris som för övriga investerare tecknat aktier i erbjudandet till ett värde om 15 miljoner kronor, vilket motsvarar 75 procent av antalet aktier i erbjudandet.

Sweden Buyersclub emitterar 2,30 miljoner nya aktier och har därefter 6,90 miljoner aktier utestående.

- Vi är mycket glada över att ha fulltecknat emissionen. Kapitaltillskottet ger oss nu rätt förutsättningar för att fortsätta med vår fina tillväxt. Jag vill tacka befintliga aktieägare för sitt fortsatta stöd samt hälsa alla nya aktieägare varmt välkomna, kommenterar vd Emil Henriksson.

Sweden Buyersclub har antagit finansiella mål som innebär att bolaget till år 2025 ska uppnå en omsättning om 300 miljoner kronor, varav medlemsavgifter ska utgöra 50 miljoner kronor, samt uppnå en ebita-marginal om 15 procent.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Sweden BuyersClub

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Sweden BuyersClub

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt