Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Synact

Synact Pharma mer attraktivt förvärvsmål efter nya tablettdata - ABG

Forskningsbolaget Synact Pharma har blivit ett mer lockande förvärvsmål efter morgonens farmakokinetiska data för den nya tablettformulering av AP1189. Det skriver ABG Sundal Collier i en färsk analys.

"Även om tablettformuleringsdata var mer av en risk för nedsidan, är vi uppmuntrade av de positiva resultaten och förväntar oss att aktien handlas högre idag. Tabletten kommer nu att användas i alla kommande kliniska studier, inklusive i den omdesignade njurstudien. Tablettformuleringen minskar risken eftersom det gör Synact och AP1189 till ett mer attraktivt förvärvsmål för en potentiell framtida köpare", skriver banken.

Aktien steg som mest 13 procent i den inledande handeln, för att i skrivande stund falla runt 3 procent. ABG har en riktkurs om 170 kronor och för tillfället byter aktien händer till 50,25 kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SynAct Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SynAct Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt