Nyhet

Tbd30

Tbd30 ingår avtal om förvärv av Spolargruppen Sverige, inleder ny noteringsprocess med Nasdaq Stockholm

Spac-bolaget Tbd30 har ingått avtal om att förvärva Spolargruppen Sverige och inleder ny noteringsprocess med Nasdaq Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tbd30 har ingått avtal med Capillar Equity Fund I samt ytterligare minoritetsaktieägare om förvärv av Spolargruppen Sverige, en svensk aktör inom rörinfodring, så kallad relining, slamsugning, och rörspolning.

Förvärvet är villkorat av godkännande från aktieägarna på en extra bolagsstämma som beräknas hållas den 19 april samt under förutsättning att samtliga av Nasdaq Stockholms noteringsvillkor för en bolagskombination som genomförs av ett förvärvsbolag uppfylls. Planen är att det kombinerade bolaget ska noteras på First North.

Den totala köpeskillingen för förvärvet uppgår till 801 miljoner kronor på kontant- och skuldfri basis och vederlaget utgörs av en kombination av kontanter och nyemitterade A-aktier.

Aktieägare i Tbd30 som tillsammans representerar 78 procent av kapital och röster har oåterkalleligt åtagit sig att rösta för förvärvet och övriga beslut på den extra bolagsstämman.

Tbd30 genomför en som en del av förvärvet och den fortsatta finansieringen en riktad nyemission på 1,5 miljoner nya A-aktier till en teckningskurs på 100 kronor per aktie, vilket tillför bolaget 150 miljoner kronor före emissionskostnader. Den riktade nyemissionen tecknas av bland andra Lannebo Fonder och Carnegie Fonder.

Spolargruppen Sverige hade helåret 2021 en proforma nettoomsättning på 512 miljoner kronor med ett proforma justerat ebitda-resultat på 103 miljoner kronor. Antalet anställda var 310 vid årsskiftet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om tbd30

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien tbd30

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt