Tbd30s justerade ebitda-resultat var 6,9 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tbd30s justerade ebitda-resultat var 6,9 miljoner kronor

Tbd30s

Tbd30, som har förvärvat Spolargruppen, redovisar en förlust på sista raden. Bolaget letar efter nya förvärv.

Omsättningen uppgick till 115,9 miljoner kronor. Kvartalet är det säsongsmässigt svagaste för Spolargruppen.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 6,9 miljoner kronor, med en justerad ebitda-marginal på 6,0 procent.

Justerat ebita-resultat blev -2,9 miljoner kronor. Rörelseresultatet blev -11,3 miljoner kronor. Resultatet före skatt var -6,8 miljoner kronor. Resultatet efter skatt blev -4,5 miljoner kronor. Resultat per aktie hamnade på -0,3 kronor.

"Som en del i ambitionen att etablera Spolargruppen som nordisk marknadsledare genomförs och planeras förvärv såsom hittills i år 021 Fastighetsteknik och Greenpipe, varav det senare förväntas kunna utgöra stomme för tillväxt i Danmark. Härtill ser vi att rena nyetableringar kan utgöra ett komplement", skriver vd Anders Lönnqvist i rapporten.

Hittills har det skett i Lidköping. Satsningen har bidragit med 2 miljoner kronor i omsättning, men belastat resultatet med 1,1 miljoner kronor i etableringskostnader.

"Förväntan är att Lidköping inom några år kommer att bidra med 20 miljoner kronor i nettoomsättning med en justerad lönsamhet i linje med Spolargruppens finansiella mål. Fler liknande nyetableringar planeras", uppger Tbd30-chefen.

Företaget ser goda förutsättningar till en bra avslutning på året. Lönsamhetsmålet om 15 procents ebita-mariginal kommer inte att nås i år.

Tbd30 har byggt upp en ökad overheadfunktion som på sikt kommer att minska som andel av omsättningen, men det har kortsiktigt påverkat lönsamheten.

"Under kvartalet har några sena projektstarter inom rörinfordringsverksamheten haft en negativ påverkan på intäkter och resultat. Resultatet har även påverkats av åtgärder för att bygga upp bolagets centrala funktioner. Dessa syftar till att effektivisera flöden, kunna hantera större volymer och bättre stödja verksamheten med tjänster som idag delvis produceras lokalt eller inte alls", uppger Anders Lönnqvist.

Tbd30, MkrQ3-2022
Nettoomsättning115,9
EBITDA, justerat6,9
EBITDA-marginal, justerad6,0%
EBITA, justerat-2,9
Rörelseresultat-11,3
Resultat före skatt-6,8
Nettoresultat-4,5
Resultat per aktie, kronor-0,3


http://media.finwire.com/media/FWS007E738-table-1

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.