Techjättar kommer att använda AMD:s AI-chip som alternativ till Nvidia
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Techjättar kommer att använda AMD:s AI-chip som alternativ till Nvidia

Techjättar

Techjättarna Microsoft, OpenAI och Meta kommer att använda sig av halvledarbolaget AMD:s nya AI-chip Instinct MI300X. Det sade talespersoner för bolagen under AMD:s investerardag på onsdagen, skriver CNBC.

Enligt ekonomikanalen är storbolagens uttalande ett första tecken på att techbolag söker efter alternativ till Nvidias chip, som är dyra men också varit kritiska för att skapa AI-program så som Chat GPT.

I förlängningen kan detta leda till att kostnaden för att utveckla nya AI-modeller sjunker ifall AMD:s nya AI-chip visar sig ha tillräckligt hög prestanda för att tillgodose techbolagen. Det innebär också att branschens jätte Nvidia sätts under allt större press konkurrensmässigt.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Advanced Micro Devices

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.