Tesla fortfarande inte billig trots kursraset - WSJ
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tesla fortfarande inte billig trots kursraset - WSJ

Tesla

Elbilstillverkaren Teslas aktiekurs har ungefär halverats i år men det innebär inte att aktien är billig, skriver Wall Street Journal.

WSJ noterar att Tesla numera handlas till ett p/e-tal på 32 gånger nästa års förväntade vinst, enligt analytikerkonsensus från Factset. Det motsvarar en av de lägsta p/e-nivåerna i bolagets historia.

Därutöver har nyckeltalet PEG (price earnings growth) hamnat under ett, vilket ofta
brukar vara en signal om att en aktie är undervärderad.

WSJ påpekar dock att om värderingsmåtten ska kunna vara meningsfulla måste Tesla upprätthålla en väldigt snabb vinsttillväxttakt. Och detta bedöms bli svårt i takt med att Tesla väntas fortsätta rulla ut allt fler bilar från fabrikerna.

“Mer troligt är att Teslas ambition att öka antalet leveranser av fordon med 50 procent per år kommer att försämra företagets marginaler. I dag är dessa höga eftersom Tesla tillverkar få modeller i stor skala och säljer dem till premiumpriser, vilket underlättas av bristen på fordon i allmänhet och elbilar i synnerhet”, skriver WSJ och fortsätter.

“Ingendera bristen kommer att vara för evigt, och Teslas egen tillväxt kommer att undergräva den kombination av exklusivitet och operativ enkelhet som stöder företagets nuvarande ekonomiska resultat”.

https://www.wsj.com/articles/half-price-tesla-stock-is-still-no-bargain-11670851513

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.