Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tesla

Tesla kritiseras av fackförbund i Tyskland

Tesla har utsatts för kritik från det tyska fackförbundet IG Metall och politiker efter påståenden från anställda om orimliga arbetstider vid fabriken i Brandenburg.

Arbetstagarna var allt mer rädda för att diskutera sina arbetsförhållanden öppet på grund av de sekretessavtal som de uppmanades att skriva under tillsammans med sina anställningsavtal, uppgav IG Metall vid sin årliga presskonferens, skriver Reuters.

"Tesla gör inte tillräckligt för att förbättra arbetsförhållandena och lämnar för lite tid för fritid, familj och återhämtning", noterade fackförbundet.

På Teslas karriärwebbplats annonseras rollen "Security Intelligence Investigator", som ska samarbeta med juridiska avdelningar och personalavdelningar för att genomföra "insamling av information på plats både inom och utanför Teslas väggar för att skydda företaget från hot". Reuters menar att detta stärker fackets och politikernas farhågor.

Tesla Kina uppges också ha bett vissa anställda att skriva under sekretessavtal, uppger insynskällor för tidningen.

https://www.reuters.com/business/tesla-under-fire-germany-over-union-concerns-working-hours-contracts-2023-01-16/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.