Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tesla

Tesla lämnar in stämning i Louisiana - vill kunna sälja bilar direkt till kunder

Elbilstillverkaren Tesla har lämnat in en stämning i delstaten Louisiana på grund av att man förhindras från att sälja bilar direkt till konsumenter. Det skriver Wall Street Journal.

Enligt Tesla innebär detta förbud bland annat ett brott mot dess konstitutionella rättigheter.

Stämningen är riktad mot ett antal anställda inom delstatens motordepartement, återförsäljarnas branschorganisation i Louisiana, LADA, samt vissa återförsäljare i delstaten. Enligt Tesla har dessa samarbetat för att implementera de nya reglerna, vilka gäller sedan 2017.

Tesla lämnade in en liknande stämning mot Michigan 2016. Parterna valde att förlikas genom att Tesla fick inrätta egna butiker för direktförsäljning, men bara till kunder som bor i själva delstaten.

https://www.wsj.com/articles/tesla-sues-to-sell-cars-directly-to-consumers-in-louisiana-11661806328

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt