Nyhet

Tesla

Tesla lanserar uppdatering av sina soltak - gått sämre än vad företaget förutspått

Elbilstillverkaren Tesla har tagit fram en ny version av sitt solcellstak som för närvarande testas hos företagets anställda inför en kommande bred lansering. Det rapporterar Electrek.

Teslas vd och grundare har haft stora ambitioner gällande taken och tanken var att företaget skulle leverera 1 000 enheter varje vecka vid slutet av 2019. Sedan dess har det varit tyst kring hur försäljningen faktiskt går, tills förra månaden.

Då framgick det av statistik att Tesla endast skeppar iväg ungefär 23 tak per vecka. Det uppgavs även att man själva helt och hållet slutat med installationerna, och att det nu endast är tredjepartsföretag som gör detta.

Enligt branschsajten ska dock Tesla återta installationerna under fjärde kvartalet, i samband med att den nya versionen släpps.

https://electrek.co/2022/08/03/tesla-solar-roof-35-testing-version-employee-homes/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt