Nyhet

Tesla

Tesla ska åtgärda över en miljon fordon genom mjukvaruuppdatering (uppdatering)

(Uppdatering av nyhet från 22 september, förtydligar att det åtgärdas genom uppdaterad programvara)

Elbilstillverkaren Tesla behöver åtgärda nästan 1,1 miljoner fordon av modellerna S, X, 3 och Y efter att man upptäckt att människor kan klämma sina fingrar i dess fönster.

I dokument inskickade till den amerikanska myndigheten NHTSA skriver Tesla att systemet för att stänga bilarnas fönster inte fungerar korrekt och att risken finns att passagerarnas fingrar kläms när de stängs.

På grund av det defekta systemet kommer Tesla genomföra en mjukvaruuppdatering over-the-air, alltså via internet. Formellt kallar trafiksäkerhetsmyndigheten NHTSA det ändå en återkallelse.

"Terminologin är föråldrad och felaktig. Detta är en liten uppdatering av programvaran over-the-air. Såvitt vi vet har inga skador inträffat", skrev Teslas vd Elon Musk i en kommentar på Twitter.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt