Teslaleverantören LG Energy Solution rusade i efterlängtad börsnotering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Teslaleverantören LG Energy Solution rusade i efterlängtad börsnotering

Teslaleverantören

Sydkoreanska batteritillverkaren, tillika Teslaleverantören, LG Energy Solution rusade runt 100 procent vid dagens börsdebut för att därefter stänga på en uppgång om 68,3 procent.

Det motsvarar en historisk börsnotering och gör att bolaget blir näst största bolaget i sydkoreanska Kospi-indexet med bara Samsung Electronics före.

Både utländska investerare och småsparare rusade för att sälja aktierna efter den initiala uppgången vilket fick flera lokala mäklarhus att temporärt stänga ned, skriver Nikkei Asia.

Planer om att börsnotera LG Energy Solution började smidas redan under hösten 2020 och noteringen har varit efterlängtad av många. Tidigare moderbolaget LG Chem, som knoppat av bolaget, äger 81,8 procent.

Batteritillverkaren är näst största leverantören av elbilsbatterier globalt och har en marknadsandel om 23,8 procent.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.