Teslas investerardag övertygade inte - aktien föll under efterhandeln
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Teslas investerardag övertygade inte - aktien föll under efterhandeln

Teslas

Elbilstillverkaren Tesla övertygade inte riktigt under torsdagens kapitalmarknadsdag och aktien föll med över fem procent under efterhandeln sent på kvällen.

CNBC rapporterar att eventet handlade mycket om vision och vad bolaget tidigare åstadkommit, men att lite information gavs om nya produkter och tjänster.

Tesla upprepade målet om att tillverka 20 miljoner elbilar per år vid 2030. Totalt har bolaget tillverkat 4 miljoner bilar, varav det tog mindre än sju månader att tillverka den sista miljonen sade nya globala produktionschefen Tom Zhu.

För att 2030-målet ska kunna nås måste Tesla investera sex gånger mer än vad det gjort hittills, uppgav finanschefen Zach Kirkhorn. Han uppskattar att prislappen för detta kan uppgå till 175 miljarder dollar.

Efter presentationen hölls en tre timmar lång frågestund, och en av frågorna var om hur Tesla ska växa sin marknadsandel i Kina som är världens största elbilsmarknad.

Vd Elon Musk lät Tom Zhu, som även leder Kina- och APAC-verksamheten inom Tesla, få ge svar på den frågan. Zhu sade att “så länge du erbjuder en produkt med värde till ett överkomligt pris behöver du inte oroa dig för efterfrågan”. Han tillade att Tesla gör allt för att minska kostnaderna och “överföra detta värde” till kunderna.

Vad eventet inte kom att leverera var en förväntad kommentar från Musk om en mer prisvärd bil från Tesla, rapporterar Reuters. Musk ville inte heller uttala sig om uppgifter om en omstöpning av både Model Y och Model 3, varav den senare väntas gå i produktion under september enligt nyhetsbyråns uppgifter.

https://www.cnbc.com/2023/03/01/tesla-2023-investor-day-after-the-bell-master-plan-part-3-teased.html

https://www.reuters.com/business/autos-transportation/elon-musk-expected-outline-more-affordable-ev-new-tesla-master-plan-2023-03-01/

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt