Teva och Sandoz storsatsar inom biosimilarer
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Teva och Sandoz storsatsar inom biosimilarer

Världens största generikatillverkare Teva och Novartisägda sektorkollegan Sandoz planerar en "signifikant upptrappning" inom tillverkning av biosimilarer, skriver Reuters.

Enligt branschens uppskattningar kommer patentskyddet för fler än 55 biologiska blockbuster-läkemedel löpa ut innan slutet av årtiondet. Definitionen för en blockbuster är att den årliga försäljningen överstiger 1 miljard dollar.

Teva, som siktar på att ta 10 procent av den globala biosimilarmarkanden, har för närvarande tre godkända biosimilarer och 13 under utveckling.

Företaget har brottats med en tung skuldbelastning sedan ett förvärv 2016 och stämningar som härrör från den amerikanska opioidepidemin.

I dagarna presenterades att Sandoz före detta vd Richard Francis kommer ta över som ny vd för Teva.

Biologiska läkemedel är komplexa molekyler som odlas inuti levande celler. Detta gör det omöjligt att tillverka exakta kopior och motsvarigheter kallas biosimilarer. Exempel på biologiska läkemedel är vaccin, insulin och immunterapier mot cancer. Kemiska läkemedel kan kopieras i detalj och kopior benämns generika.

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/generic-drugmakers-teva-sandoz-make-major-push-biosimilars-2022-11-22/

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Novartis

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt