Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Twiik

Twiik ökar förlusten under första kvartalet

E-träningsplattformen Twiik redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt steg även rörelseförlusten under perioden.

Årligt återkommande intäkter, ARR, uppgick till 4,3 miljoner kronor (2,7).

"I spåren av tillväxten i återkommande intäkter ser vi möjligheter att anpassa plattformen ytterligare för denna målgrupp och aktivt bearbeta den. SaaS-affären har goda förutsättningar att bli vårt största bidrag på sista raden. Detta kräver att vi, i nära dialog med våra målgrupper, fortsätter att utveckla våra SaaS-tjänster även mot en bredare publik där vi tidigare främst varit fokuserade på en renodlad marketplace-affär", kommenterar vd Anders Gran.

Omsättningen steg till 2,9 miljoner kronor (2,3).

Rörelseresultatet blev -3,2 miljoner kronor (-2,3).

Resultatet efter skatt blev -2,6 miljoner kronor (-1,9), och per aktie -0,29 kronor (-0,48).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,2 miljoner kronor (-1,6).

Likvida medel uppgick till 6,2 miljoner kronor (3,8).

"Sammantaget ser jag positivt på vår väg framåt. Jag känner stor tilltro tack vare den feedback vi får från kunder och användare. Till detta läggs en fortsatt växande licensavgift som på sikt skapar en stabil grund att stå på när vi skalar upp våra transaktionsdrivna intäkter", säger Gran.

Twiik, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning2,92,326,1%
Rörelseresultat-3,2-2,3
Nettoresultat-2,6-1,9
Resultat per aktie, kronor-0,29-0,48
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,2-1,6
Likvida medel6,23,863,2%


http://media.finwire.com/media/FWS0074675-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Twiik

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Twiik

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.