Nyhet

Twiik

Twiik ökar förlusten under första kvartalet

E-träningsplattformen Twiik redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Samtidigt steg även rörelseförlusten under perioden.

Årligt återkommande intäkter, ARR, uppgick till 4,3 miljoner kronor (2,7).

"I spåren av tillväxten i återkommande intäkter ser vi möjligheter att anpassa plattformen ytterligare för denna målgrupp och aktivt bearbeta den. SaaS-affären har goda förutsättningar att bli vårt största bidrag på sista raden. Detta kräver att vi, i nära dialog med våra målgrupper, fortsätter att utveckla våra SaaS-tjänster även mot en bredare publik där vi tidigare främst varit fokuserade på en renodlad marketplace-affär", kommenterar vd Anders Gran.

Omsättningen steg till 2,9 miljoner kronor (2,3).

Rörelseresultatet blev -3,2 miljoner kronor (-2,3).

Resultatet efter skatt blev -2,6 miljoner kronor (-1,9), och per aktie -0,29 kronor (-0,48).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,2 miljoner kronor (-1,6).

Likvida medel uppgick till 6,2 miljoner kronor (3,8).

"Sammantaget ser jag positivt på vår väg framåt. Jag känner stor tilltro tack vare den feedback vi får från kunder och användare. Till detta läggs en fortsatt växande licensavgift som på sikt skapar en stabil grund att stå på när vi skalar upp våra transaktionsdrivna intäkter", säger Gran.

Twiik, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning2,92,326,1%
Rörelseresultat-3,2-2,3
Nettoresultat-2,6-1,9
Resultat per aktie, kronor-0,29-0,48
Kassaflöde från löpande verksamhet-1,2-1,6
Likvida medel6,23,863,2%


http://media.finwire.com/media/FWS0074675-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Twiik

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Twiik

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt