Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Tysklands export till Ryssland nästan halverades i fjol

Tysklands export till Ryssland rasade med 45 procent på årsbasis till 14,6 miljarder euro under 2022, enligt preliminära uppgifter som Reuters tagit del av.

Sanktionerna mot Ryssland efter invasionen av Ukraina har tagit ut sin rätt på exportsiffrorna, som var de lägsta sedan 2003.

Nedgången var mest synlig inom motorfordon och bildelar samt eltekniska produkter, medan farmaceutiska produkter och jordbruksmaskiner, sektorer som har undantagits från EU:s sanktioner, förblev de främsta exportvarorna.

Importen från Ryssland ökade dock med 11 procent till cirka 37 miljarder euro på grund av höga olje- och gaspriser.

Handelsunderskottet mot Ryssland uppgick till 22 miljarder euro men detta väntas minska betydligt i år då Tyskland nästan inte importerar några energiråvaror från jätten i öst längre.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.