Nyhet

Uber

Uber expanderar i Sverige - kommer till Örebro och Västerås

Tech-bjässen Uber expanderar i Sverige genom att lansera sin tjänst Uberx i Örebro och Västerås. Tjänsten lanserades den 13 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Enligt Uber själva har tjänsten varit efterfrågad i de nylanserade städerna.

"Vi letar alltid efter nya sätt att minska privat bilägande, och vi tror att vi kan göra vardagsresandet mer effektivt, bidra till minskade utsläpp och trafikstockningar i fler svenska städer och samtidigt skapa nya intjäningsmöjligheter för professionella taxiförare runt om i landet", säger Ubers Nordenchef Peter Löfstrand.

Uberx finns nu tillgänglig i sex städer i Sverige. Förutom Örebro och Västerås finns tjänsten även tillgänglig i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt