Nyhet

Uber

Uber rusar i förhandeln efter att ha slagit förväntningarna

Tech-bjässen Uber rusar med över 10 procent i förhandeln efter att ha släppt en kvartalsrapport som slog förväntningarna.

Omsättningen steg 105,3 procent till 8,07 miljarder dollar (3,93). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 7,36.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 0,36 miljarder dollar (-0,51), marknaden väntade sig 0,26, med en justerad ebitda-marginal på 4,5 procent.

Gross bookings (bruttointäkter) uppgick till 29,08 miljarder dollar (21,9). Det var något över analytikernas förväntan på 28,9 miljarder. Delivery växte med 7 procent till 13,8 miljarder dollar (12,9) och Mobility med hela 55 procent till 13,36 miljarder (8,64).

Resultat per aktie hamnade på -1,33 dollar (0,58).

I maj meddelade bolaget att man skulle minska sina kostnader och börja fokusera på att bli lönsamma. Ett nytt nyckeltal man skiftade fokus mot var det fria kassaflödet.

"Nu handlar det om fritt kassaflöde. Vi kan (och bör) nå dit snabbt", skrev Ubers vd Dara Khosrowshahi i ett brev till sina anställda i maj. I kvartalsrapporten kom Ubers fria kassaflöde in på 382 miljoner dollar, jämfört med minus 398 föregående år.

"Vi blev en generatör av fritt kassaflöde under andra kvartalet, eftersom vi fortsatte att skala vår plattform med låga tillgångar, och vi kommer att fortsätta att bygga vidare på den drivkraften", säger finanschefen Nelson Chai i kvartalsrapporten.

"Detta markerar en ny fas för Uber, som självfinansierar framtida tillväxt med disciplinerad kapitalallokering, samtidigt som vi maximerar den långsiktiga avkastningen för aktieägarna."

Uber, BUSDQ2-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ2-2021Förändring
Nettoomsättning8,077,369,6%3,93105,3%
EBITDA, justerat0,360,2638,5%-0,51
Resultat per aktie, USD-1,330,58
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM007899D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt