Nyhet

Uber

Uber stäms på 63 miljoner dollar efter förlamande krock

Tech-bjässen Uber stäms på 63 miljoner dollar av en man som hävdar att bolaget anlitat en förare med en ödesdiger körhistorik som satt vid ratten i en olycka som gjorde honom förlamad. Det skriver The Verge.

Enligt stämningen ska föraren sedan 1996 ha fått fler än 20 köranmärkningar samt krävts att gå om en utbildning i körning.

Enligt målsäganden William Goods stämningsansökan borde Uber inte ha anlitat föraren med tanke på hans långa historik av anmärkningar, och borde ha förväntat sig att anställning av honom "skulle leda till fara för hälsa, säkerhet och/eller välfärd för invånare i Massachusetts, inklusive målsägande William Good."

Uber har avböjt att kommentera och hänvisar till den pågående rättegången.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Uber Technologies

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Uber Technologies

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt