Ubisoft minskade intäkterna något - guidar för 20-procentig rörelsemarginal
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Ubisoft minskade intäkterna något - guidar för 20-procentig rörelsemarginal

Ubisoft

Franska spelutvecklaren Ubisofts justerade intäkter minskade 2,6 procent till 726,9 miljoner euro under tredje kvartalet, jämfört med samma period i fjol. Omsättningen var i linje med bolagets reviderade mål på cirka 725 miljoner euro.

Vidare kommunicerar Assasins Creed-utvecklaren att de återigen ska uppnå en rörelsemarginal på 20 procent på medellång sikt.

"Vi räknar med att vi under de kommande åren, med stöd av ett mycket starkt utbud, successivt kommer tillbaka till en rörelsemarginal på över 20 procent på medellång sikt", belyste finanschef Frederick Duguet vid ett samtal med analytiker, skriver Reuters.

Förra året uppnådde Ubisoft en rörelsemarginal på 19,1 procent, jämfört med 21,1 procent under pandemidopade 2020-21. Gamingmarknaden beräknas ha krympt med 4,3 procent under 2022, skriver Reuters.

Bolaget har under de senaste åren tampats med spelförseningar och varnade förra månaden för den största rörelseförlusten i sin historia, samtidigt som man lovade att fokusera på stora titlar efter att ha skrotat sju projekt sedan juli.

Efter att ha rasat med 40 procent under 2022 har Ubisoft-aktien handlats ned ytterligare 22 procent i år. I dag lyfter aktien drygt 4 procent på Parisbörsen.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Ubisoft Entertainment

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Ubisoft Entertainment

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt