Nyhet

Ukraina beskyller banker i USA och Europa för att indirekt stödja Ryssland - FT

Ukrainas ekonomiska rådgivare Oleg Ustenko anklagar banker i Europa och USA för att förlänga kriget genom att ge krediter till företag som fraktar rysk olja. Det skriver Financial Times och hänvisar till brev som skickats till banker i Europa och USA.

I breven som bland annat skickades till Citigroup och Crédit Agricole anklagades banker för att ge krediter till ryska företag som indirekt stödjer Rysslands krig i Ukraina.

"Enligt min uppfattning begår de krigsförbrytelser för att de hjälper Putinregimen på det här specifika sättet och de stödjer regimen", sade han och hävdade att ryska olje- och gasintäkter finansierar inköp av raketer och missiler som används mot ukrainare.

Citigroup och Crédit Agricole svarade inte direkt på Ustenkos kommentar, men upprepade sina tidigare uttalande om att avbryta och minska verksamheten i Ryssland. HSBC avböjde att kommentera.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Credit Agricole

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Credit Agricole

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt