Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Unity

Unity överväger avknoppning av enhet i Kina - Reuters

Amerikanska teknikföretaget Unity, som står bakom en populär spelmotor, överväger en avknoppning av sin enhet i Kina för att snabbare kunna expandera i landet. Det skriver Reuters och hänvisar till personer med insyn.

Det beskrivs att Unitys Kina-chef Zhang Junbo har arbetat med planen i minst två år.

Samtalen om avknoppning kommer när spänningarna ökar mellan USA och Kina vad gäller känsliga frågor kring tekniköverföring och datahantering över gränserna.

Unitys plan att knoppa av verksamheten uppges drivas av en önskan att se mjukvaran användas i större utsträckning i Kina, bland annat inom modellering av smarta städer och i metaverse.

Med Kinas skärpta regler för datahatering tror Unity att en avknoppning skulle ge enheten mer lokalt ägande och självbestämmande. Det skulle även bli lättare att hantera lokala och statliga myndigheter, enligt källorna.

Kina är världens största spelmarknad och Unitys spelmotor används till exempel i Honor of Kings från Tencent. Bland rivalerna finns framför allt Tencent-backade Epic Games som ligger bakom populära Unreal Engine 5.

https://www.reuters.com/technology/exclusive-us-game-software-developer-unity-spin-off-china-unit-fuel-expansion-2022-08-02/

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Unity Software

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Unity Software

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt