Nyhet

Unity

Unity överväger avknoppning av enhet i Kina - Reuters

Amerikanska teknikföretaget Unity, som står bakom en populär spelmotor, överväger en avknoppning av sin enhet i Kina för att snabbare kunna expandera i landet. Det skriver Reuters och hänvisar till personer med insyn.

Det beskrivs att Unitys Kina-chef Zhang Junbo har arbetat med planen i minst två år.

Samtalen om avknoppning kommer när spänningarna ökar mellan USA och Kina vad gäller känsliga frågor kring tekniköverföring och datahantering över gränserna.

Unitys plan att knoppa av verksamheten uppges drivas av en önskan att se mjukvaran användas i större utsträckning i Kina, bland annat inom modellering av smarta städer och i metaverse.

Med Kinas skärpta regler för datahatering tror Unity att en avknoppning skulle ge enheten mer lokalt ägande och självbestämmande. Det skulle även bli lättare att hantera lokala och statliga myndigheter, enligt källorna.

Kina är världens största spelmarknad och Unitys spelmotor används till exempel i Honor of Kings från Tencent. Bland rivalerna finns framför allt Tencent-backade Epic Games som ligger bakom populära Unreal Engine 5.

https://www.reuters.com/technology/exclusive-us-game-software-developer-unity-spin-off-china-unit-fuel-expansion-2022-08-02/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Unity Software

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Unity Software

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt