Nyhet

Uppgifter:

Uppgifter: Blizzard och Netease skrotar Warcraft-spel efter finansieringsdispyt - BN (R)

(Korrigerar årtalet i sista stycket, ska vara 2004 och inte 2014)

Spelbjässen Activision Blizzard och kinesiska Netease har slopat planerna på ett mobilspel baserat på World of Warcraft då parterna inte kommit överens om de finansiella villkoren. Det uppger initierade källor till Bloomberg News.

Spelet har utvecklats i över tre år och enligt de anonyma källorna har Netease upplöst ett team på fler än 100 spelutvecklare.

Varken representanter från Blizzard eller Netease har velat kommentera.

World of Warcraft släpptes 2004 och är en av Activision Blizzards största succéer. Netease har varit distributör för spelet i Kina sedan 2009.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Activision Blizzard

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Activision Blizzard

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt