Nyhet

USA:s kongress röstar igenom första vapenlagsändringen på flera årtionden

USA:s kongress har röstat igenom ny lag kring vapenkontroll, vilket inte inträffat på nästan 30 år. Det rapporterar BBC.

Bakom agerandet ligger förra månadens dödsskjutningar vid en supermarknadskedja i Buffalo i delstaten New York och en grundskola i Uvalde, Texas. Totalt dog 31 personer och händelserna gav ny energi åt vapendebatten i USA.

Även de traditionellt vapenstödjande republikanerna kom denna gång att byta uppfattning i relativt stor utsträckning. Tillräckligt många av dem gav stöd i både representanthuset och senaten till skarpare lagar. Dessa inkluderar bland annat en tuffare bakgrundskontroll av yngre personer på under 21 år, samt 15 miljarder dollar i federala pengar för program kring psykisk hälsa och ökad säkerhet åt skolor.

För att lagen ska träda i kraft måste den undertecknas av Joe Biden. Det lär den göra eftersom presidenten tryckt på för ännu större reformer inklusive ett förbud av så kallade "överfallsvapen". Dessa vapen användes både vid dåden i Buffalo och Uvalde.

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-61919752

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt