Nyhet

Vår

Vår Energi stiger 0,4 procent i premiärhandeln på Oslo Børs

Det norska olje- och gasbolaget Vår Energi började i dag den 16 februari att handlas på Oslo Børs. Aktien handlas med kortnamnet VAR.

Erbjudandet att teckna aktier i bolaget övertecknades och bolaget fick 19 000 nya aktieägare.
Teckningskursen sattes dock till 28 norska kronor per aktie, vilket var lägre än det aviserade intervallet på 28,50 till 31,50 norska kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 28,50 norska kronor som högst betalt och 28 norska kronor som lägst betalt. Klockan 09.30 var senast betalt 28,12 norska kronor, vilket är 0,4 procent högre än teckningskursen på 28 norska kronor. Aktier för 564 miljoner norska kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 2,50 miljarder aktier utestående och börsvärdet är 70,3 norska miljarder kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt