Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Världen

Världen står inför recession under 2023 - CEBR

Världen står inför en recession 2023 konstaterar Centre for Economics and Business Research, CEBR i en ny rapport.

"Det är troligt att världsekonomin kommer att drabbas av recession nästa år som ett resultat av räntehöjningarna som svar på den högre inflationen", sade Kay Daniel Neufeld, direktör och chef för prognoser vid CEBR.

Den globala ekonomin passerade 100 biljoner dollar för första gången 2022, men kommer att avstanna 2023 eftersom beslutsfattarna fortsätter sin kamp mot de skyhöga priserna, uppger brittiska konsultföretaget i sin årliga World Economic League Table.
Rapporten tillade att "slaget mot inflationen är inte vunnet ännu. Vi förväntar oss att centralbankerna kommer att hålla fast vid sina vapen 2023 trots de ekonomiska kostnaderna. Kostnaden för att få ner inflationen till mer bekväma nivåer är sämre tillväxtutsikter under ett antal år framöver".
Resultaten är mer pessimistiska än den senaste prognosen från Internationella valutafonden, IMF, som i oktober varnade för att mer än en tredjedel av världsekonomin kommer att krympa och att det finns en 25-procentig risk för att den globala BNP-tillväxten kommer att vara mindre än 2 procent 2023, vilket den definierar som en global recession.

https://cebr.com/reports/world-economic-league-table-2023/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.