Nyhet

Västra

Västra Hamnen stiger 0,8 procent i premiärhandeln på First North

Värdepappersbolaget Västra Hamnen Corporate Finance började i dag den 6 maj att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet VH.

Nyintroduktionen blev övertecknad. Erbjudandet omfattade aktier för 21 miljoner kronor och anmälningar inkom motsvarande 40 miljoner kronor inkom, vilket motsvarar en teckningsgrad på 189 procent. Bolaget fick drygt 560 nya aktieägare.

Teckningskursen var 100 kronor per aktie, vilket motsvarar ett värde på samtliga aktier i bolaget på 100 miljoner kronor. Totalt omfattades 76 procent av erbjudandet av teckningsåtaganden.

Säljande aktieägare är vd och grundare Oscar Ahlgren som före erbjudandet ägde 51 procent av
aktierna i bolaget. Hans ägande minskar efter erbjudandet till 30 procent av aktierna i bolaget.

- Vi är väldigt glada över det stora intresset för Västra Hamnen-aktien och erbjudandet. Vi välkomnar alla nya aktieägare. Det är vår förhoppning att noteringen på Nasdaq First North ytterligare kommer att stärka vårt erbjudande inom transaktionsrådgivning åt små- och medelstora bolag, kommenterade vd Oscar Ahlgren inför noteringen.

Aktien har hittills i dag handlas till 101 kronor som högst betalt och 100 kronor som lägst betalt. Klockan 09.25 var senast betalt 100,78 kronor, vilket är en uppgång på 0,8 procent jämfört med teckningskursen på 100 kronor. Aktier för 0,9 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 1,00 miljon aktier utestående och börsvärdet är 101 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Västra Hamnen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Västra Hamnen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt