Nyhet

VEF

VEF investerar 20 miljoner dollar i brasilianska Solfácil

Investmentbolaget VEF investerar 20 miljoner dollar i Solfácil. Investeringen är en del i en serie C-runda på 100 miljoner dollar ledd av QED med deltagande av Softbank Latam Fund och Valor Capital Group. Det framgår av ett pressmeddelande.

Solfácil är ett teknikbolag som erbjuder digitala lösningar för solenergibranschen, inklusive finansiering. Bolaget grundades 2018 av Fabio Carrara. Solfácil är verksamt inom alla 27 delstater i Brasilien och har hittills finansierat solenergilån på drygt 260 miljoner dollar. Bolaget var den näst största emittenten av gröna obligationer i Brasilien i fjol.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om VEF

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien VEF

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt