Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

VEF:s

VEF:s substansvärde föll under fjärde kvartalet (uppdatering)

(mer info om substansvärde och resultat)

Investmentbolaget VEF:s substansvärde föll 14 procent under det fjärde kvartalet. Det lägre substansvärdet är en effekt av nedvärderingen av den underliggande portföljen till följd av justerade värderingar för de noterade jämförelsebolagen.

Substansvärdet uppgick vid utgången av 2022 till 3,82 kronor per aktie (6,61), vilket motsvarar en minskning på 42,1 procent från samma period året innan. I slutet av tredje kvartalet låg substansvärdet på 4,79 kronor per aktie.

Rörelseresultatet blev -57,3 miljoner dollar (208,1).

Resultatet efter skatt blev -61,5 miljoner dollar (208,0), och per aktie -0,06 dollar (0,22).

“Resultatet för kvartalet återspeglar i stort nedgångarna i globala fintechindex, vilka upplevde fortsatta nedgångar under perioden. På en aggregerad nivå och speciellt bland våra nyckelinnehav är den underliggande leveransen fortsatt stark och i stort sett enligt plan jämfört med uppdaterade och lönsamhetsfokuserade prognoser”, skriver bolaget.

VEF, MUSDQ4-2022Q4-2021Förändring
Rörelseresultat-57,3208,1
Nettoresultat-61,5208,0
Resultat per aktie, USD-0,060,22
Substansvärde per aktie, USD0,370,73-49,3%


http://media.finwire.com/media/FWM00823B7-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om VEF

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien VEF

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.