Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Viceroys

Viceroys grundare: SBB är värt cirka 6-8 kronor per aktie

Fastighetsbolaget SBB har haft det mycket tungt på börsen i år. Aktien är ned 80,6 procent i år och igår stängde kursen vid 12,87.

Blankarfirman Viceroy uppgav när de inledde sin attack att fastighetsaktien borde vara värd 10-15 kronor. Nu har grundaren av Viceroy Fraser Perring skrivit på Twitter vad han anser att aktien är värd idag. Viceroy Research har tidigare dragit tillbaka sin riktkurs.

SBB bedöms nu ha ett motiverat värde om cirka 6-8 kronor, enligt blankarspecialisten. Han pekar på makroläget, värderingar, LTV samt att företaget har svag styrning och ledning samt attackerar grundaren Ilija Batljan.

Ilija Batljan har tidigare attackerat blankarna hårt.

https://twitter.com/AIMhonesty/status/1574462273942421504

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Samhällsbyggnadsbolag

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Samhällsbyggnadsbolag

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt