Nyhet

Vicore Pharma inleder klinisk prövning avseende ångest hos patienter med idiopatisk lungfibros

Läkemedelsbolaget Vicore Pharma har inkluderat den första patienten i pilotfasen av studien COMPANION, som ska undersöka digital kognitiv beteendeterapi för patienter med idiopatisk lungfibros (IPF). Det framgår av ett pressmeddelande.

"Patienter med IPF har en förväntad livslängd på tre till fem år, under vilken andnöd, trötthet och hosta gradvis förvärras. I en förberedande undersökning visades att 63 procent av patienterna med IPF lider av måttlig till svår ångest. Kognitiv beteendeterapi (KBT) är en väletablerad metod för att hjälpa patienter med psykologiska besvär vid svåra sjukdomar och en digital KBT kommer inte bara att vara tillgänglig dygnet runt, den kommer också att vara anpassad för att möta patienternas individuella behov", skriver bolaget.

Studien genomförs i USA och förväntas slutföras under första halvåret 2023. Därefter kommer Vicore söka godkännande hos amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA för Almee som en medicinteknisk produkt och förväntas bli tillgänglig för patienter under 2024.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Vicore Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Vicore Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt