Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Virgin

Virgin Orbit förlänger pausad verksamhet efter misslyckade finansieringsdiskussioner

Rymdbolaget Virgin Orbit förlänger sin pausade verksamhet sedan några långt gångna diskussioner, däribland med privatinvesteraren Matthew Brown, kollapsat under helgen. Det uppger vd Dan Hart i ett bolagsmejl som CNBC fått ta del av.

I mejlet skriver Hart att diskussionerna har varit mycket dynamiska och är pågående, men har samtidigt inte avancerat så långt att man kan ge en fullständig uppdatering.

Närmast att investera i bolaget var Brown för uppskattade 200 miljoner dollar. En materialiserad affär hade gett Brown en kontrollerande andel. Men diskussionerna mellan de två sidorna ska ha avbrutits helt på lördagen utan framgång, enligt källor. Separat ska diskussioner med en annan person ha avslutats under söndagen med samma utfall.

Virgin Orbit, som sysslar med uppskjutning av satelliter med hjälp av ett modifierat 747-flygplan, är i behov av nytt kapital efter att tidigare ha misslyckats med en uppskjutning. Bolaget är grundat av Richard Branson.

https://www.cnbc.com/2023/03/27/virgin-orbit-extends-unpaid-pause-as-deal-collapses-talks-continue.html

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt