Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Volvo

Volvo Cars säljer av sina aktier i Aurobay

Biltillverkaren Volvo Cars avyttrar sina 33 procent i Aurobay till Geely Holding, enligt ett pressmeddelande. De finansiella villkoren i affären är hemliga.

Avyttringen har genomförts i linje med Volvo Cars strategiska ambition om att bli en helt elektrisk biltillverkare.

Aurobay bildades som en fristående enhet förra året i samband med avknoppningen av Volvo Cars Powertrain Engineering Sweden, tillsammans med motorfabriken i Kina och andra relevanta tillgångar.

"Vi är imponerade av de framsteg som Aurobay har gjort som en fristående enhet sedan bildandet 2021. I linje med vår ambition att bli helt elektriska till 2030 förblir Aurobay vår strategiska leverantör", säger Javier Varela, operativ chef och vice vd på Volvo Cars.

Volvo Cars avser att använda likviden från Aurobay-affären till bland annat den nya elmotorproduktionen i Skövde.

Transaktionen väntas bli slutförd före årsskiftet, förutsatt att den erhåller regulatoriskt godkännande.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Volvo Car

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Volvo Car

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt